Китайската банка обеща поне 10 млрд. юана (1,1 млрд. паунда), за да

...
Китайската банка обеща поне 10 млрд. юана (1,1 млрд. паунда), за да
Коментари Харесай

Китай създава огромен национален парк за панди

Китайската банка обеща най-малко 10 милиарда юана (1,1 милиарда паунда), с цел да бъде основан голям народен парк на пандата в югозападната провинция Съчуан, съобщава The Guardian, цитирайки китайското министерство на горите.

Клонът на централната банка в Съчуан подписа съглашение с районното държавно управление за финансирането на строежа до 2023 година Паркът ще има за цел да подкрепи локалната стопанска система, като в същото време обезпечи естествена среда на застрашените животни, в която могат свободно да се движат дружно с други панди.

Министерството сподели, че паркът ще обгръща повърхност от 2 млн. хектара - повече от два пъти по-голям от националния парк Йелоустоун в Съединени американски щати.

Джанг Уейхао, чиновник в Съчуан, взел участие в планирането на парка, сподели пред China Daily, че съглашението ще спомогне за облекчение на бедността измежду 170 хиляди души, живеещи на територията на плана.

Плановете за парка бяха инициирани през януари предходната година от централния комитет на ръководещата комунистическа партия и от държавния съвет, заяви още China Daily.

Гигантските панди са всекидневен народен амулет на Китай и живеят основно в планините Съчуан и в прилежащите провинции Гансу и Шанси. Около 1864 живеят в дивата природа, където метообитанията им са застрашени. Други 300 живеят в плен.

Насладете се на тези извънредно симпатични животни, с чието запазване се ангажираха доста страни по света, в идната ни фотогалерия, която подбрахме за вас.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР